Kandidati për Rektor, Petrit Bara: Ka pasur edhe raste të tjera presioni

Fushata e kërcënimeve ndaj kandidatëve për Rektorë të Universiteteve ka prekur edhe kandidatë të tjerë për Rektorë në Universitete.
Kandidati për Rektor në Universitetin e Mjekësisë, Petrit Bara, ka deklaruar se rastet e presionit janë regjistruar edhe gjatë fushatës për zgjedhjet në Universitetin e Mjekësisë.
Megjithëse nuk dha shumë detaje, në një prononcim mediatik, Bara iu referua përjashtimit sipas tij të padrejtë të një kandidateje në universitetin ku ai vetë kërkon mandatin e rektorit.
“Dekania e Fakultetit të Infermierisë që garon, dy që janë, njëra ankohet për tjetrën dhe Apeli e heq dhe e çon për gjykim në Gjykatën Administrative.
Nuk është rast si ky i kërcënimeve, por një kërcënim është kur të heq nga gara padrejtësisht”, shprehet ai. Petrit Bara ka vlerësuar vendimin e kandidatit për rektor të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni, për të vijuar garën pas raportimeve se është kërcënuar për t’u tërhequr.
Me urdhër të Ramës, Emiljano Shullazi ka kërcënuar pak ditë më parë Akademikun Mynyr Koni, duke i kërkuar atij tërheqjen nga gara për postin e Rektorit të Universitetit të Ramës, pasi në të kundërt do t’i rrëmbente atij djalin. Përballë Konit, kandidon Klodeta Dibra, këshilltare e Partisë Socialiste në Këshillin Bashkiak, e mbështetur fuqimisht nga Rama. Ditët e fundit, kur gara për zgjedhjet në Universitet po bëhet edhe më e fortë, mbështetja e kandidates së Ramës sa vjen dhe bie. Këtë të enjte, Profesor Mynyr Koni ka marrë një kërcënim nga Emiljano Shullazi, i cili në zbatim të porosive të Ramës, i ka kërkuar akademikut të nderuar të tërhiqet urgjent nga gara përndryshe banda e tij do t’i rrëmbente djalin.
Kandidati për rektor në Universitetin e Mjekësisë, Bara tha se rastet e presionit nuk kanë munguar gjatë fushatës as në Fakultetin e Mjekësisë, ku sipas tij një kandidate është përjashtuar me të padrejtë. Bara komentoi raportimet për kërcënimin e kolegut të tij në Universitetin e Tiranës, Mynyr Koni.
“U shqetësova për kolegun Koni dhe përsëri e uroj dhe m’u bë qejfi që kthehet në garë”. Megjithë problematikat, Bara shpreson që zgjedhjet në universitete të jenë shembull për të ardhmen.
“Qëllimi jonë i rektorëve dhe i imi personalisht është që të japim një shembull unikal për bërjen e zgjedhjeve edhe në rektoratin tjetër. Jo të kërcënohemi nga këto”, shprehet ai.
Bara tha se, në qendër të platformës së tij për drejtimin e Universitetit të Mjekësisë është studenti dhe rritja e cilësisë, duke i qëndruar parimit të meritës. Vëmendje të veçantë premton për studentët e ekselencës dhe përmirësim të specializimeve në fushën e Mjekësisë.