Policia e arrestoi me dhunë si protestues, Metko: Ja provat që nuk isha në protestë

Geraldo Metko denoncon se si forcat e policisë të urdhëruara nga Saimir Tahiri e rrëmbyen të hënën e 28 marsit, ditë kur qindra qytetarë e të rinj të mbështetur edhe nga përfaqësues të opozitës zhvilluan një protestë tek Parku i Liqenit kundër projektit Veliaj për betonizimin e parkut. Metko tregon dhe fakton se atë ditë ai nuk ka qenë pjesë e protestës, por ka qenë në shkollë. Denoncimi i Metkos është publikuar dje nga ish-Kryeministri Berisha. “Jam Geraldo Metko, një nga të arrestuarit për protestën e fundit. Kam qenë prezent në çdo protestë të PD, por protestën e fundit nuk munda të isha i pranishëm sepse kam qenë në shkollë duke plotësuar formularin A1 për shkollë të lartë. Pasi dal nga shkolla lidhem me miqtë e mi në telefon dhe më thanë që protesta mbaroi, por jemi ulur te kafe ‘How High’. Arrita te kafja dhe sapo u ula vijnë persona të maskuar që më vonë u mor vesh që ishte policia sepse menduam se ishte rrëmbim. Më marrin me forcë duke më dhunuar dhe nga sharjet më të ndryshme më fusin në furgon. Arrijmë te Drejtoria e Policisë dhe nuk më japin të drejtën të lajmëroj familjarët dhe avokatin. Nuk më morën dëshmi, vetëm më thoshin: ‘Firmos këtu shpejt’, sikur kisha bërë vrasje apo vjedhje. Më pas ditën e fundit nuk na lejuan as ushqimet nga familjarët dhe u detyruam të hanim çfarë na kishte ngelur. Dua t’ju falënderoj përzemërsisht z. Berisha për mbështetjen tuaj dhe dua t’ju them që këto na bënë më të fortë dhe më të vendosur për të larguar njëherë e përgjithmonë këtë qeveri që tashmë ka rënë. Kjo është dhe fotoja që tregon orarin dhe datën që unë isha në shkollën ‘PNL’”.