Lavdia e një dordoleci!

Ferdinand VELIU

Ka nisur sot komedia me “rilindas” e quajtur referendum. Term modern i adoptuar nga bijtë e etërve pas viteve ‘90, por që në fakt është realisht i njëjti proçes që ka në themel kultin e individit, e cila është mënyra e vetme që ekzemplarë si Edi Rama të rizgjidhen në pafundësi si të vetmit lider të pazëvendësueshëm që nëna parti polli nga barku i saj (jo lindi).
Kaq të parashikueshëm të ngjashëm, të kapluar keqazi nga deliri i madhështisë, duke menduar se duhet të jenë ata pushteti i përjetshëm. Një referendum ku dihet rezultati 86% në favor të liderit botëror, 10% kundër dhe 4% nuk votojnë për shkaqe të ndryshme. Është për të qeshur me këtë komedi, ku protagonisti një klloun i papërgjegjshëm dhe i pa moral i uron fitoren vetes një ditë përpara e thënë me dy fjalë: Votues gjithçka është vendosur se, votoni se nuk votoni,..vota ju është lexuar. Qytetarët shqiptarë sot duhet të kuptojnë se Edi Rama dhe klani i tij janë rikthyer në origjinë si bij të denjë të etërve që vërtet edhe ish-diktatori Hoxha po të ishte gjallë do të krenohej.
Shndërrimi i Partisë Socialiste në një gazermë që sundohet me grusht të hekurt nga individë të rrezikshëm me rekorde kriminale dhe fuqi financiare të paimagjinueshme ka mbyllur përfundimisht çdo dritare shprese se kjo forcë politike mund të ndryshojë, madje socialistëve të thjeshtë ju është bërë e ditur se edhe pas 20 viteve shokun Rama do kenë kryetar. Ka rreth 3 vjet, që kur u nda nga jeta e rilindasve shprehja e famshme e tyre…socialistë-progresistë, gjithsesi ajo u transformua në heshtje dhe plot bëma në siçiliste, terroriste.
Individi që pretendon reforma për të gjithë qytetarët zhvlerësohet kur dhunshëm dhe me diktat mbyt demokracinë e brendshme në forcën politike që ai vetë drejton. Rrezikshmëria e tij është më e madhe nga ç’mund të mendohet, sepse ajo natyrshëm është produkt i një mashtrimi dhe hipokrizie të ulët së cilës i rregullohet fasada dhe bojaxhinj e kalemxhinj të paguar e servirin plot drita dhe ngjyra… po bën shtet…e meriton të drejtojë rilindasit, një mandat, dy, tre, katër, pesë…derisa jeta e dy tre brezave shqiptarësh të shkojë për lesh…e nisën si progresistë, por dëshmuan se nuk janë gjë tjetër veçse një bandë me hajdutë dhe terroristë.
Dhunë kundër jetës se qytetarit, dhunë kundër pronës, kundër biznesit, vjedhje dhe shkatërrim në arsim dhe shëndetësi, arbitraritet dhe arrogancë në çdo zyrë, papunësi, vetvrasje, vrasje, trafik, lulëzim i krimit të organizuar, rikthim në origjinë me rehabilitim bashkëpuntorësh të diktatorit, grabitje dhe shitje e çdo pasurie shtetërore etj., etj. Këto janë “reformat” e këtij bastardi që ka marrë vendin peng dhe ku dordolecë mediatikë dhe të sëmurë partiakë e veshin me petkun…po bën shtet…….. Tradita vazhdon, e njëjta komedi, të njëjtët aktorë e njëjta ideologji dhe qytetarë partiakë që duartrokasin fitoren e lavdishme të shokut Edi Rama, duke u entuziazmuar me projektin më absurd të fundit katastrofik që i pret.