Shqipëria nën thundrën e trashëgimisë komuniste

Peter TASE

Gjatë dy viteve të fundit, Amerika Veriore dhe vendet e Evropës Perëndimore kanë dështuar pjesërisht për të kuptuar rrënjët e korrupsionit të pafund, nepotizmit dhe trafikimin e armëve e qenieve njerëzore në Shqipëri.
Qeveria aktuale e kryesuar nga Edi Rama, del nga fakti se shumica e ministrave të kabinetit të tij, edhe pse në moshë të re, kanë grabitur frytet e diktaturës komuniste në Shqipëri dhe sot e kësaj dite vazhdojnë të zbatojnë në nivel të konsiderueshëm brutalitetin dhe qëndrimin e pamëshirshëm njësoj si baballarët e tyre.
Ndoshta bashkësia ndërkombëtare duhet të bëjë një përpjekje për të kuptuar thellë mënyrën se si z. Rama dhe shumica e ministrave të tij u ngritën dhe besnikëria e tyre e mëparshme ndaj diktaturës shqiptare ka një ndikim të drejtpërdrejt në procesin e tyre aktual të vendimmarrjes, edhe pse duket se qeveria shqiptare është duke përqafuar fort vlerat perëndimore amerikane, duke pasur parasysh se bashkatdhetarët e tyre janë njerëzit më të varfër të Europës.
Le të shqyrtojmë disa prej figurave të shquara komuniste që kanë lidhje direkte familjare me ministra aktualë të Shqipërisë, anëtarë të Parlamentit dhe Kryeministrin pompoz dhe artist.
Edi Rama është djali i Kristaq Ramës, anëtar i Presidiumit të Shqipërisë (autor i shumë skulpturave të diktatorit Enver Hoxha) dhe nipi i Spiro Kolekës, anëtar i Byrosë Politike në Partinë Popullore Shqiptare.
Gramoz Ruçi, ish-anëtar i Komitetit Qendror të Partisë së Punës së Shqipërisë dhe ish-ministër i Brendshëm gjatë ditëve të fundit të regjimit komunist.
Namik Dokle, anëtar aktual i Parlamentit të Shqipërisë, ish-kryeredaktor i “Zërit të Popullit”, gazetës më të madhe të Shqipërisë komuniste.
Fatmir Xhafaj, sekretar i PS, ish-avokat në periudhën e Shqipërisë komuniste.
Ilir Gjoni, ambasadori i Shqipërisë në Zvicër, djali i Xhelil Gjonit, anëtar i Byrosë Politike në Partinë e Punës së Shqipërisë.
Ditmir Bushati, ministër i Jashtëm i Shqipërisë, djali i Sulejman Bushatit, anëtar i Partisë së Punës së Shqipërisë, i Komitetit Qendror dhe sekretari i Parë i Partisë së Punës në Shkodër dhe Kukës.
Koço Kokëdhima, anëtar i Kuvendit të Shqipërisë, është këshilltari më i afërt i z. Edi Rama dhe ekspert i pastrimit të parave në Evropë. Ai ishte sekretar i parë i Rinisë Komuniste dhe është një nga pesë biznesmenët më të pasur në Ballkan, i cili e ka ngritur pasurinë e tij përmes aktiviteteve të paligjshme.
Mimi Kodheli, anëtare e Parlamentit dhe ministre e Mbrojtjes, vajza e Pjerin Kodhelit dhe Lulzime Kodhelit; kjo e fundit ishte një zyrtare e lartë në Partinë e Punës të Shqipërisë dhe kishte studiuar në Leningrad.
Ilir Beqaj, ministër i Shëndetësisë, i afërm i Hamit Beqajt, zyrtar i lartë në Partinë e Punës së Shqipërisë.
Arben Çuko, deputet, i afërm i Lenka Çukos, ish-anëtare e Byrosë Politike të Partisë së Punës të Shqipërisë.
Qemal Minxhozi, ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, djali i Tahir Minxhozi, anëtar i Komitetit Qendror të Partisë së Punës së Shqipërisë.
Endri Fuga, drejtor i komunikimit në Zyrën e Kryeministrit Edi Rama. Fuga është nipi i Myqerem Fugës (një ministër i diktaturës) dhe i Shpresa Fugës (mbesa e Enver Hoxhës) dhe nga ana e mamasë është nipi i Iljaz Rekës, ish-sekretar i parë i Partisë së Punës në Durrës.
Olta Xhaçka, është deputete dhe mbesa e Servet Pëllumbit, i cili ishte zëvendësdrejtor i shkollës “Vladimir Iliç Lenin” në Tiranë.
Rrënjët komuniste të mësipërme janë arsyeja pse Shqipëria mbetet një vend në zhvillim, një eksportues i vërtetë i qëndrimit komunist në Shqipëri dhe së fundmi është shfaqur si një vend me ideologji të majtë ekstreme ku po lulëzon një shtet policor.