Skandali/ Rama pranon: 128 milionë lekë shpenzime për mobilim zyrash

Qeveria ka reaguar për një lajm të publikuar në disa media për mobilimin e zyrës së Ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri. Sipas këtij lajmi, Ministria ka çelur një tender me vlerë 128 milionë lekë të reja (1.28 miliardë të vjetra) për të mobiluar zyrën e Tahirit. Por qeveria, me anë të portalit transparenca.al thotë se ky fond nuk do të përdoret vetëm për zyrën e Ministrit. Sipas saj, paratë do të shkojnë për mobilje për 11 institucione, përfshirë edhe Ministrinë e Brendshme.
Reagimi i qeverisë me anë të transparenca.al:
“Pretendimi i disa portaleve se Ministria e Brendshme ka çelur një tender prej 128 milionë lekë, vetëm për mobilimin e zyrës së ministrit, është një lajm spekulativ. Tenderi i mobilimit me pajisje, i cili është shpallur para pak ditësh dhe hapet në datën 19 prill 2016, përfshin në këtë procedurë 11 institucione që do të prokurojnë sipas nevojave të tyre, mobilie dhe pajisje. Fondi total i kësaj procedure është 128.113.807 lekë (pa TVSH) dhe përfshin jo vetëm mobilimin e godinës në rikonstruksion të MPB-së, por edhe blerjen e pajisjeve dhe mobilieve për 10 autoritete të tjera”.