Ballina Kryesore Parlamenti ka hipur në “lokomotivën e Leskajt”

Parlamenti ka hipur në “lokomotivën e Leskajt”

Ish Kryeministri Berisha deklaroi dje se mazhoranca ka asgjëruar Kushtetutën e vendit ashtu si edhe shtetin ligjor. Në një prononcim për mediat, Berisha theksoi se sot në Parlament vendosin interesat e krimit dhe kusarëve në pushtet.
“Në këtë Parlament, çdo gjë e vendosin interesat e krimit, dëshira e kusarëve të shtetit dhe krimit në pushtet. Edi Rama, si kreu i meduzës dhe në ndihmë të sivllaut Kokëdhima, krijon këtë situatë absurde të turpshme në Parlament, ku de fakto ai ka asgjësuar ligjin e konfliktit të interesit.
U desh që të vijë këtu komisioneri Hahn, që Edvin Kristaq Rama të bëjë zbulimin e madh se Shqipëria paska opozitë dhe se kryetari i opozitës u dashka ftuar në dialog paçka se kryetari i opozitës e ka ftuar më parë të paktën 36 herë për takim e debat
Siç e konstatoni, Parlamenti ka hipur në lokomotivën Leskaj. Në këtë Parlament, çdo gjë e vendosin interesat e krimit, dëshira e kusarëve të shtetit dhe krimit në pushtet. Edi Rama, si kreu i meduzës dhe në ndihmë të sivllaut Kokëdhima, krijon këtë situatë absurde të turpshme në Parlament, ku de fakto ai ka asgjësuar ligjin e konfliktit të interesit” u shpreh Berisha.
Ai theksoi se nëse shteti ligjor funksionon mbi bazën e vullnetit të shkelësve të ligjit, ai pastaj nuk është më shtet ligjor, por përkundrazi, ai është zëvendësimi i shtetit ligjor me vullnetin dhe dëshirat e krimit dhe kusarëve. “Dënimi, në njëfarë mënyre, ka ekzistuar dhe në kodet e procedurës dhe kështu që nuk duhet ta marrim kështu. Kjo është katandisja më e mjerë, diskreditimi më i madh i shtetit ligjor dhe Kushtetutës. Unë ju them se kjo mazhorancë, me përqendrimin kaq të lartë të krimit të organizuar, me praninë kaq të gjerë të kusarëve të shtetit ka asgjësuar Kushtetutën e Shqipërisë dhe Konventën Europiane të të Drejtave të Njeriut në një seri ligjesh” vijoi ish kryeministri.

– Sot zonja Leskaj i është drejtuar Kuvendit me kërkesën për të dërguar mandatin e saj në Gjykatën Kushtetuese…
Kjo është njëlloj si një vrasës të shkojë e t’i thotë shtetit “më dëno se vrava”. Këtu s’kemi të bëjmë me vrasje, por me kusari shtetërore dhe një kusar shtetëror shkon e i thotë shtetit tani, meqë opozita po proteston kaq shumë dhe u bë çështje europiane dhe botërore, po shkoj, ndërkohë që deri tani thoshte se nuk do të shkonte.
Nëse shteti ligjor funksionon mbi bazën e vullnetit të shkelësve të ligjit, ai pastaj nuk është më shtet ligjor, por përkundrazi, ai është zëvendësimi i shtetit ligjor me vullnetin dhe dëshirat e krimit dhe kusarëve. A mundet një vend të pranojë një zhvillim të tillë? Që kur t’ju teket vrasësve të shkojnë të dënohen, ndërsa kur mos t’ju teket të rrinë të lirë pastaj. Kushtetuta, qoftë penale e qoftë civile, janë jo Kodet Penal apo Civil, janë Kodet e Procedurës Penale dhe Civile. Janë Kodet e Procedurës ato, të cilat garantojnë mirëfunksionimin e shtetit ligjior. Dënimi, në njëfarë mënyre, ka ekzistuar dhe në kodet e procedurës dhe kështu që nuk duhet ta marrim kështu. Kjo është katandisja më e mjerë, diskreditimi më i madh i shtetit ligjor dhe Kushtetutës. Unë ju them se kjo mazhorancë, me përqendrimin kaq të lartë të krimit të organizuar, me praninë kaq të gjerë të kusarëve të shtetit ka asgjësuar Kushtetutën e Shqipërisë dhe Konventën Europiane të të Drejtave të Njeriut në një seri ligjesh.
Pra, u desh që të vijë këtu komisioneri Hahn, që Edvin Kristaq Rama të bëjë zbulimin e madh se Shqipëria paska opozitë dhe se kryetari i opozitës u dashka ftuar në dialog paçka se kryetari i opozitës e ka ftuar më parë të paktën 36 herë për takim e debat dhe dialog kreun e mafias shtetërore dhe krimit të organizuar Edvin Kristaq Ramën. Duhej pra, t’i thoshte komisioneri Hahn që pa dialog me opozitën nuk ka përparim në asnjë mënyrë drejt integrimit, sepse proceset integruese e kanë jetike dialogun, që ky pastaj të dilte dhe të gajaste shqiptarët me ftesën e tij për liderin e PD.

– Keni një ftesë përpara, ju do ta pranoni?
Unë mendoj se vendimin për këtë e merr zoti Basha. Ftesa e tij vjen pas 37 ftesave, çka tregon atë që thashë. Mendoj se dialogu është i domosdoshëm, mendoj se pa dialog Shqipëria nuk ka ecur dhe nuk ecën në proceset integruese europiane. Për këtë duhet dialogu, sepse Europa e ka një kusht, jo vetëm për këtë, por për të gjitha problemet madhore të vendit duhet dialogu. Se si do të zhvillohet, se kush do e ndërmjetësojë, se kush do ta thërrasë këto pastaj janë çështje që do të vendosen. Të mos bëjmë këtu luftë gjelash.
Problemi është këtu: ne këtu të gjithë, edhe ju, dhe çdo qytetar shqiptar nuk është i interesuar për dialogun si të tillë, por është i interesuar për dialogun e frytshëm dhe rëndësi ka që të kemi dialog të frytshëm, atëherë ky qëndim i zotit Basha dhe ky qëndrim i zotit Rama që shprehu në prani të komisionerit Hahn le të shqyrtohen, por natyrisht duhet të jetë një gjë e përgatitur dhe jo një gjë për show mediatik që nuk shërben. Pra, edhe mund të ketë facilitatorë, pra lehtësues, mundet dhe më shumë se lehtësues po e rëndësishme për vendin është që të vendoset dialogu.
Se nga do të shkojë kjo mazhorancë, a do të shkojë pas Kushtetutës apo në lokomotivën e Vali Leskajt, për këtë shkoni pyesni ata sepse unë nuk e di. Ajo që mund t’u them unë ju është se ky zotëri është i sëmurë pa shpresë. Me atë që ka bërë mbrëmë në “Tonight” me gazetaren Ilva Tare ai ka folur jo si një shtetar, jo si një intelektual, jo si një qytetar, por ka folur në mënyrë absolute dhe e dënoj me indinjatën më të thellë, si një halabak i vërtetë sepse të mendosh se mund të turpërosh një zonjë, një gazetare me faktin se ajo është nënë dhe rrit një vajzë atëherë duhet të kesh psikologjinë e një halabaku të rëndomtë dhe kurrë të një njeriu. Dhe unë i bëj thirrje sidomos vajzave dhe grave të mediave shqiptare që të mbani një qëndrim sepse kjo është një fyerje për çdo grua, për çdo vajzë, për çdo burrë apo djalë të këtij vendi. Duhet të jesh i sëmurë i pashpresë të mendosh se mund të fyesh një zonjë sepse rrit një vajzë të vogël, që ajo në fakt është krenaria më e madhe e saj.

Exit mobile version