Berisha: Kërkesa e Leskajt? Njësoj sikur vrasësi t’i thotë shtetit më dëno se vrava

Ish-Kryeministri Berisha e ka quajtur kusari veprimin e mazhorancës për të mos dërguar në Gjykatën Kushtetuese mandatet e deputetëve të PS, Valentina Leskaj dhe Rakip Suli. Duke folur për gazetarët pas përfundimit të Parlamentit, Berisha komentoi kërkesën e Leskajt drejtuar Metës që mandati i saj të shkojë në Gjykatën Kushtetuese. Për këtë rast, ish-Kryeministri u shpreh se është njësoj sikur vrasësi t’i thotë shtetit ta dënojë se ka kryer vepër penale.
“Parlamenti ka hipur në lokomotivën Leskaj. Kjo është njëlloj si jë vrasës të vejë t’i thotë shtetit më dëno se vrava. Këtu s’kemi të bëjmë me vrasje, por me kusari shtetërore. Nëse shteti ligjor funskionon mbi bazën e vullnetit të shkelësve të ligjit, nuk është më shtet ligjor por është zëvendësimi i shtetit ligjor me vullnetin dhe dëshirat e krimit dhe kusarëve”, tha ndër të tjera ish-Kryeministri Berisha.