Bruksel, anulohet “Marshimi kundër frikës” për arsye sigurie

Organizatorët kanë anuluar “Marshimin kundër frikës”, të planifikuar për të dielën në Bruksel, pasi autoritetet u kanë bërë thirrje qytetarëve që të mos mblidhen për arsye sigurie.

“Siguria e qytetarëve është një prioritet absolut. Për këtë arsye, ne i bashkohemi plotësisht autoriteteve në propozimin e tyre për shtyrjen në një ditë tjerët. Ne i kërkojmë, nga ana jonë, qytetarëve që të mos mblidhen këtë të dielë në Bruksel”- bënë të ditur organizatorët përmes një deklarate.

Kryebashkiaku i Brukselit dhe ministri i Punëve të Brendshme i kërkuan popullsisë të mos marrë pjesë në këtë manifestim, për arsye të numrit të limituar të forcave të rendit, për shkak të prioritetit që i është dhënë hetimit të atentateve

Organizatorët kanë thënë se marshimi synon të tregojë se Brukseli dhe shteti refuzojnë të frikësohen nga terrorizmi, pas sulmeve të 22 marsit në këtë vend, të cilat kanë lënë të vrarë 31 persona dhe të plagosur rreth 270.