220 milionë euro transhi i dytë i gjobës së marrëveshjes së ÇEZ-it “Rama-Fule” për shqiptarët!

Sali BERISHA

Me gjithë performancën e OSHEE, të reklamuar kudo nga Rama si të shkëlqyer, kjo sipërmarrje njoftoi këtë ditë se për shkak të pamundësisë së saj të shlyej borxhet e koheës së Saliut, po i merr një borxh të ri 220 milionë euro BERZH-it dhe madje nxorri dhe një anonim në sportel për të mashtruar qytetarët se ky borxh me garanci sovrane nuk do të rrise përqindjen e borxhit publik?!?! Po gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra, si qendron e vërteta?
-Së pari në marrëveshjen kriminale “Rama – Fule” për CEZ-in, Edi Rama mori përsipër që qeveria shqiptare të paguajë të gjitha borxhet që CEZ kishte krijuar me vjedhjet masive dhe keq administrimin që e çuan atë në falimentim.
Me fatura, këto borxhe për sipërmarrjet, tatimet doganat, bankat, etj., arrinin në 630 milionë euro.
-Kështu që Rama, me marrëveshjen me CEZ jo vetëm gjobiti shqiptarët me 630 milionë euro, por i pagoi CEZ-it 120 milionë euro në dorë.
-Rama, për të mbuluar gropën nga kjo vjedhje e madhe që bëri me marrëveshjen e tij, rriti me 24% çminim e energjisë për konsumatorët familjarë dhe 120% për bizneset.
-Por përsëri kjo rritje nuk mjaftoi për të paguar borxhet e ÇEZ-it të falimentuar, prandaj ai tani po merr borxhin e ri prej 220 milionë euro për të shlyer borxhet që ky ja mori përsipër ÇEZ it që t’ja paguaj.
Por ky është vetëm transhi i dytë, se i treti dhe i katërti do jenë edhe më të mëdha!
Përsëri Rama do detyrohet të rrisë çmimin e energjisë deri sa të marrë të plotë gjobën prej 1250 euro që i vuri çdo shqiptari me marrëveshjen e tij korruptive me Fulen!