Mbifaturimet, Prokuroria nis hetimet ndaj UKT-së

Prokuroria e Tiranës ka nisur hetimet në lidhje me skandalin e mbifaturimeve në Ujësjellësin e Tiranës. “Ndërhyrje e paligjshme në rrjetet kompjuterike” dhe “shpërdorim detyre” janë veprat penale për të cilat Prokuroria, pas verifikimit vetëm disaditor, ka vendosur të regjistrojë procedim penal. Burimet nga Prokuroria bëjnë me dije se hetimi ka nisur mbi bazën e materialit referues të për disa raste mbifaturimesh muajt e fundit.

Burimet e Prokurorisë thanë se, “pas konstatimit se objekti i kallëzimit dhe ai i materialeve të tjera referuese ishte i njëjtë, është vendosur bashkimi i të gjitha shkresave në një procedim penal”. Pas kësaj faze të ezauruar tashmë nga Prokuroria, grupi i hetimit ka nisur veprimet me qëllim zbardhjen e mekanizmit të anomalisë së ndodhur me sistemin informatik të Ujësjellësit të Tiranës.

Vetëm në muajin janar të gjitha familjeve dhe bizneseve u kanë ardhur faturat 10 herë më të larta se sa kanë harxhuar ujë. Qytetarët kërkojnë që të shikohen sahatet e ujit dhe të korrigjohen faturat, por askush nuk u jep zgjidhje.